onsdag 15 maj 2013

Skåne igen!

Vi har en andra date med skånemejerier som denna gång ger oss svamp- och grönsakspanna och varm bärsoppa med vispgrädde.

Jag fräser svamp!
 
Pannan var helt enkelt ett hopfräs av grönsaker och svamp med en skvätt grädde i. Till detta föreslog Skånemejerier att vi skulle servera grovt bröd och rökt skinka. Så det gjorde vi. Men det hela kändes ändå väldigt otillräckligt. Trots att de flesta av oss tyckte att det smakade ganska gott så var det knappast mättande och vi hade önskat något mer matigt till, till exempel en köttbit.

Anneli: 6
Lena: 5,5
Arlamannen: 3,5
Mr Arla: 6,5

Efter maten var det dags för läggning av arlabebisen vilket resulterade i ca en timmes skrik. Arlamannen kämpade med nattningsförsök och rapar som inte ville komma upp (arlabebisens alltså) i sovrummet medan vi andra tassade omkring i all tysthet. I våra ansatser att inte störa jobbade vi med trästav istället för mixer i bärsoppan och vispade grädde för hand. Till bärsoppan skulle det serveras biskvier men efter en blåslagen erfarenhet av fallolycka från en utservering  (ja det är möjligt) var jag så förvirrad på Ica att jag inte förstod att biskvierna fanns bland nyponsoppan. Det blev alltså en omixad bärsoppa UTAN biskvier, men dock med handvispad grädde.. Det här tyckte vi var något av en gäspning. Inget vi gör om helt enkelt.

Bärsoppa och Jeremiah weed! Ny smak denna gång, rekommenderas!


Anneli: 5,5
Mr Arla: 4,5
Lena och Arlamannen: 5

Nu när maten inte var någon höjdare och arlabebisen skrek som aldrig förr var iallafall drycken denna kväll väldigt fin: rosettrödvin och jeremiahweed går inte av för hackor!

Rosettrödvinet!

2 kommentarer:

  1. Kul att ni hittat en ny slumpaknapp!!
    Har saknat er.
    Men - vad är Jeremia Weed för slags dryck??
    Hälsar
    /maggan

    SvaraRadera
  2. Vad roligt att höra att vi varit saknade :)
    Jeremiah Weed är en slags alkoläskvariant som finns i två olika smaker,den ena med ingefära, citrus, kanel och honung och den andra med inslag av bourbonwhiskey, röda äpplen, kardemumma och honung. Båda väldigt goda! /Lena

    SvaraRadera