måndag 31 maj 2010

Ich bin hungrig


Arlakväll i kroken och kvällens utmaning bestod av äppelkaka med lingon 30 bitar och en slumpad huvudrätt med snabbhetssymbol, gratinerad ansjovisfisk.
Efter denna kväll kan vi konstatera att det tar längre tid än man skulle kunna tro att göra 30 bitar äpplekaka. 3 formar skulle smöras och bröas. 6 äpplen skulle tärnas. 12 ägg skulle knäckas. Gudars skymning. Dessutom skulle kakorna vara 50 minuter var i ugnen. Eftersom krokenköket enbart har gasugn förlängdes gräddningstiden dessutom med ytterligare ca 20 minuter. Under denna tid stod den preppade ansjovisfisken och väntade på att ugnsstekas. En rätt som för övrigt inte tog många minuter att förbereda. Tack och lov kunde vi avnjuta ett glas vitt medan vi väntade på maten och lyssnade på fantastisk tysk spotifymusik som matchade vår sinnesstämning: Ich bin hungrig.

Till sist var äppelkakan gräddad och ansjovisfisken färdig. Det var dags att sätta sig till bords. Tystnad rådde runt bordet medan ansjovisfisken förtärdes. Efter att ha ätit upp ungefär hälften började man kunna höra lite positiva kommentarer från olika håll runt matbordet. Det rådde dock viss osäkerhet på om det var hungern som gjorde att maten smakade så väldigt gott idag, eller om den faktiskt var väldigt god. Betygen blev iallafall följande:





Anneli:

Lena:

Mr Arla:

Arlamannen:


Och observera! För första gången i arlabloggens historia gav arlamannen högst betyg av alla! Och då menar vi mannen som har en 1000 sidor tjock fransk kokbok som kvällsläsning och som tycker att tillverkning av en "bouquet garni" tillhör allmänbildningen. Vi kan bara säga: bra jobbat Arla som lyckats med denna bedrift.

Så var det dags för äppelkaka med vaniljsås. Alla smaskade ganska frejdigt i sig av denna kaka men de omdömen som lades var medelmåttiga. "För mycket sockerkaka" tyckte arlamannen. Ingen av oss tyckte att lingonsylten direkt bidrog med något annat än lite färg på kakan. Sött var det ju iallafall, och sött är ju i regel, åtminstone ganska, gott. Betygen blev följande:

Anneli:

Lena:

Mr Arla:

Arlamannen:


Till äppelkakan drack vi portvin, vilket visade sig gå hem hos oss allihop. Det smakade finfint. Till portvinet och äppelkakan ville vi naturligtvis ha lite underhållning. Det fick vi också genom en eminent Queenvideo på Youtube. I want to break free. Där lärde vi oss att det är underskattat med hemmafruar i mustach. Sen läste vi lite om Freddie Mercurys födelse och död. Sen var det dags att säga godnatt till Anneli och Mr Arla, sticka en äpplekaka under armen på dem och så var ännu en arlakväll till ända.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar