Arlakväll i kroken och kvällens utmaning bestod av äppelkaka med lingon 30 bitar och en slumpad huvudrätt med snabbhetssymbol, gratinerad ansjovisfisk.
Efter denna kväll kan vi konstatera att det tar längre tid än man skulle kunna tro att göra 30 bitar äpplekaka. 3 formar skulle smöras och bröas. 6 äpplen skulle tärnas. 12 ägg skulle knäckas. Gudars skymning. Dessutom skulle kakorna vara 50 minuter var i ugnen. Eftersom krokenköket enbart har gasugn förlängdes gräddningstiden dessutom med ytterligare ca 20 minuter.
Till sist var äppelkakan gräddad och ansjovisfisken färdig. Det var dags att sätta sig till bords. Tystnad rådde runt bordet medan ansjovisfisken förtärdes. Efter att ha ätit upp ungefär hälften började man kunna höra lite positiva kommentarer från olika håll runt matbordet.
Anneli:

Lena:

Mr Arla:

Arlamannen:

Och observera! För första gången i arlabloggens historia gav arlamannen högst betyg av alla! Och då menar vi mannen som har en 1000 sidor tjock fransk kokbok som kvällsläsning och som tycker att tillverkning av en "bouquet garni" tillhör allmänbildningen. Vi kan bara säga: bra jobbat Arla som lyckats med denna bedrift.
Anneli:

Lena:

Mr Arla:

Arlamannen:

Till äppelkakan drack vi portvin, vilket visade sig gå hem hos oss allihop. Det smakade finfint. Till portvinet och äppelkakan ville vi naturligtvis ha lite underhållning. Det fick vi också genom en eminent Queenvideo på Youtube. I want to break free. Där lärde vi oss att det är underskattat med hemmafruar i mustach. Sen läste vi lite om Freddie Mercurys födelse och död. Sen var det dags att säga godnatt till Anneli och Mr Arla, sticka en äpplekaka under armen på dem och så var ännu en arlakväll till ända.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar