fredag 26 mars 2010

Ett glassigt farväl till ersättningslägenheten..

..Ja det blev det tisdagen den 23:e mars. Denna dag ställdes vi också inför Arlabloggens kanske största utmaning hittils. Vi skulle göra yoghurtglass med kardemumma och mandel. Ja det var väl inte själva tillagningen som var problemet utan snarare tiden. 4 timmar skulle glassen frysas och sen tinas i 30 minuter innan man fick börja äta. En utmaning för två stackars heltidsjobbare en tisdagkväll. Men nöden är uppfinningarnas moder. Anneli flexade ut tidigt och åkte hela vägen från Bergsjön till ersättningslägenheten och vispade på egen hand ihop glassen. Själva tillagningen gick snabbt och smidigt men ersättningslägenhetens frysfack visade sig vara för litet för att få plats med både glassformen och all annan frysmat. Den andra frysmaten fick helt enkelt offras för glassens skull. Någon timme senare gled Lena in med det söta mousserande vinet Roymos i högsta hugg. Enligt systembolagets hemsida en perfekt match till just yoghurtglass.

Efter en snabb förtäring av lite hemköpt thai var det sedan bara att vänta på glassen..De röda fotöljerna fanns till hands och Masterchef roade oss kungligt. Herregud vad det ser gott ut med allt de gör på Masterchef. En stund senare tittade Annelis syster Lilli in och ville gärna vara med och provsmaka glassen. Mr Arla kom med förslaget att vi skulle göra en blindröstning denna gång, då han tyckte att Lena och Anneli ofta röstar lika. Anneli och Lena rev glatt sönder Mr Arlas elräkning för att ha någonting att skriva på. Alla fick varsin penna. Blindröstning skulle det bli.



Så var det äntligen dags att ta ut glassen ur frysen. Vi rörde ihop en liten fruktsallad och vispade sedan glassen mjuk. Voilà. Dags för provsmakning och blindröstning. Tystnaden var öronbedövande vid ersättningslägenhetens julpyntade bord medan vi smaskade i oss glassen. Sen var det dags att visa sina blindbetyg. Och ja, ni kan ju själva se vad det blev.

Anneli:

Lena:

Mr Arla:

Lilli:


Hur det smakade? Gräddigt, det var vi alla överens om. Det hade räckt med ganska lite av glassen eftersom den var så mäktig. "Först smakar det mycket kardemumma, men sen sitter man bara där och tuggar mandel" menade Mr Arla. Att det var lite ovanligt och fräscht med kardemumman tyckte vi allihop. Vi drack upp det sista av Roymosen och sen var det dags för Lena att rusa till bussen. God natt och good bye ersättningslägenheten.

2 kommentarer:

  1. Jag vill också provsmaka! Om jag så ska behöva låna ut mitt kök till er.

    SvaraRadera
  2. Klart du ska provsmaka! Bara säga till när du vill va gäst, lägger ju oftast ut vad nästa måltid blir på måndagkvällar, och vanligtvis är torsdagkvällar arlakvällar. Hör av dig när du ser något som lockar och kom förbi en torkväll och smaka vetja?

    SvaraRadera