fredag 30 april 2010

Fikon och texmex utan mex


Arlakväll i kroken. En vanlig torsdag med jobbtrötthet och irritation över diverse småsaker i livet, o så ses man för arlakväll och får skratta bort all sån där onödigt skit. Härligt. Denna kväll skulle det bli fikontoppar och kvällens extrarätt med snabbhetssymbol blev mexmiddag.

Anneli rörde ihop fikontopparna och klickade ut dem på en plåt och Lena fixade själva köttfärsröran. Till vår stora förvåning skulle man inte använda sig av den traditionella tacokryddan i detta recept. Istället skulle soja, tomatpuré, köttbuljong och cremé fraiche ge smak åt köttfärsröran. Till detta skulle vi servera traditionella tacotillbehör som salsasås, tortillabröd, nachos, avocado, gurka, lök, tomat och majs. Sen ville Arla också att vi skulle ha oliver som tillbehör, så vi gjorde förstås snällt som Arla sa (även om Lena inte är någon direkt fan av oliver).

Mexmiddagen visade sig vara riktigt god trots att den inte gav den där riktiga tacoskänslan som lite fabrikstillverkat pulver i en röd påse kan ge. Det var helt enkelt en väldigt snäll färsröra. Vi gillade dock allihop att den var lite krämigare än vanlig tacofärs. Till maten drack vi det röda vinet Piccini Chianti. Inte dumt.

Enigheten var total när vi skulle betygsätta rätten. Om alla tyckte såhär lika om många saker skulle kanske världens konflikter lösas lite lättare.

Anneli:

Lena:

Arlamannen:

Mr Arla:


Sen var det dags för fikontopparna. Efter att ha gräddats i den uråldriga gasugnen såg de fortfarande lite degiga ut. Särskilt toppiga blev de inte heller utan det såg mer ut som ganska halvoaptitliga klickar på bakplåtspappret. Det smakade inte särskilt gott heller. Arlamannen gav all time low i betyg i arlabloggens historia. Han har svårt för både citron och kokos och tyckte att rätten påminde om en thailändsk soppa. Lena är inget jättefan av torkad frukt och gillade inte fikonsmaken. Anneli har i sin tur svårt för kokos i större mängder och uttryckte inte heller någon större uppskattning. Mr Arla tyckte att man bara tuggar och tuggar av allt kokos i munnen. Han provade att lägga lite fikontoppar på ett tacochips och tyckte att det lyfte rätten, vilket kanske säger någonting om ungefär hur gott det faktiskt var med fikontoppar..inte särskilt. Vi kan bara säga: gör inte denna rätt. Det är inte gott, vi lovar. Inte ens det röda vinet Mont Gras Shiraz som särskilt skulle passa till fikon, gjorde rätten vidare njutbar. Betygen blev följande.

Anneli:

Lena:

Arlamannen:

Mr Arla:


Resten av kvällen ägnade vi åt att försöka rodda olika saker. Vi bråkade med blogger. Vi bokade efter mycket om och men bord inför en förstående after work som i sin tur resulterade i olika tokiga missförstånd. Helt plötsligt var klockan sent och vi hade inte ens kollat på plus. Tokigt. Anneli och Mr Arla begav sig hemåt till Guldheden. Goodbye and goodnight för denna gången!

1 kommentar:

  1. Om det är någon som undrar varför jag står med ett stort papper omvirat runt tummen, så beror det på det stora hacket jag gjorde med den vassa kniven, och att jag inte ville smaksätta gurkan med blod. Gah!

    Anneli i Lena and Anneli

    SvaraRadera