söndag 4 juli 2010

En halv plåt pizza till förrätt.

Enligt receptet till zucchinipizza skulle denna rätt till exempel kunna fungera som: "en aptitretare till välkomstdrinken." Bilden visade en tallrik av ordinär storlek med fyra minipizzor på. Som alltid tillagade vi rätten strikt efter receptet. Våra pizzor blev ändå inga aptitretare. En pizza krävde en halv plåt. Lurade av Arla var vi ju ändå tvungna att senare laga vår snabblagade huvudrätt morotspasta med kräftor. Eftersom vi skulle orka äta även av den rätten, bestämde vi oss för att bara äta en halv zucchinipizza var till förrätt. Anneli: "Pizzorna är ju enorma, men åh va gott det är med fräst zucchini på pizza!"
Lena: "Pinjenötter!!!"
Mr. Arla:"´Jag är inte jättesåld på zucchini i alla lägen, men det var väldigt gott här:
Anneli:"Jag vill fortsätta äta hela, men det ska ju vara en förrätt..." Vi fick alltså ge upp pizzaätandet efter en stund, och gå över till tillagning av morotspastan. Vi var lite rädda att vår nästintill fulla mättnadskänsla skulle påverka vårt omdöme om rätt nr.2. Lena:"Jag är positivt överraskad av denna rätt, och jag gillar moötterna i pastan, känns lite roligt! Jag borde äta kräftstjärtar oftare!" Mr. Arla:"Inte dumt det här, sambal oeleken sticker igenom lite ibland, gott. Jag gillar kräftstjärtar!" Anneli:"Vilken god vardagsrätt, det känns inte som en smalrätt!"
Anneli:
Lena:
Mr.Arla:Till rätterna drack vi ett rött och ett vitt vin - gott e det. Sammanfattningsvis kan vi säga att jättepizzan o morotspastan var en lite underlig kombination -inte smakerna i sig, det blev ju en italiensk afton med pizza och pasta- men storleken på aptitretaren var ju lite speciell. Nästa veckas smaker är vi lika förväntansfulla på som vi var när vi kikakde in på pizzorna i ugnen. Det verkar i alla fall bli något av ett italienskt tema även denna arlakväll. Passande eftersom Lena och Arlamannen snart åker på semester till Italien, vilket innebär att det blir en liten paus efter nästa arlakväll. Men nu ska vi inte fokusera på arlakvällspauser, utan se fram emot nästa arlakväll istället! Tror den kan bjuda på både en huvudrätt och en efterrätt, kanske blir det en jättepannacotta!? :D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar