måndag 7 juni 2010

Högsta vinsten

Alla drömmer vi ju ibland om att vinna högsta vinsten. Vissa av oss har mer tur än andra. Men plötsligt kan det hända även dig. Det hände i alla fall Fredrik. I lördags kväll fick han avnjuta en trerätters Arlamiddag i det finaste av sällskap.Menyn var som följer:

parmesangratinerade paprikor 24 bitar
Anneli:

Arlamannen:

Fredrik:

Lena:

Mr.Arla:

.: Fredrik tyckte detta var gott och var glad att vi satsat på röda paprikor, då dessa helt klart är mycket godare än gröna. Anneli gillade också denna rätt, och Lena påpekade att Anneli kan få svåra begär efter fetasostfyllda paprikor efter fredagsafterworktillfällen. Under förrätten berättade Fredrik också om sin hemliga sekt, eller ja, den är ju inte så hemlig längre nu då, men innehållet är i alla fall hemligt. Någon form av matrelevans kan jag avslöja att den har i alla fall. När vi ätit o pratat en stund, ville Lena och Mr Arla höja sina betyg. Det är höjningen som är redovisad ovan.


fläskfilé med lingonsås

Anneli:

Arlamannen:

Fredrik:

Lena:

Mr. Arla:

Lena gillade såsen skarpt, den hade en fin lite vild smak av lingon. Arlamannen var lite mer tveksam och kände inte direkt av lingonsylten i såsen.








hallonmarängsviss med chokladkolasås
Anneli:

Arlamannen:

Fredrik:

Lena:

Mr.Arla:

Ja men hur dåligt kan det bli med glass, grädde, hallonsaft, chokladkolasås och maränger? Inte dåligt alls!

Efter fläskfilén, men före hallonmarängsvissen, bjöd Mr Arla på en överraskning. Vid inköpstillfället på Ica Focus tidigare på dagen, sneglade han inspirerat åt colaläskhyllan. Mr Arla skulle anordna ett coladryckestest! Coca Cola, Pepsi Cola, Cuba Cola och Harboe Cola var de fyra kandidaterna. Vet vi verkligen vilken cola som är vilken? Vilken cola är egentligen godast? Ja det råder det delade meningar om. De två som lyckades bedöma helt korrekt i aftonens test, var i alla fall Lena och Mr. Arla! Vem som blandade ihop Coca Cola och Harboe cola, ska jag nog låta vara osagt.

Resterande del av kvällen ägnade vi åt tjöt, Hajen 3 tittande, diskussioner kring framtida Arlakvällsvinnare och så slumpning av nästa veckas recept då da! Fredrik fick äran. Och vi kan konstatera att slumpareceptknappen känner av vem som slumpar, för Fredrik fick fram något så ovanligt som ostgratinerad hummer! Åhå!

2 kommentarer:

  1. haha grym läsning, får tacka för en mycket trevlig kväll med er, gör gärna ett gästspel en snar framtid igen! :) /fredrik

    SvaraRadera
  2. Herregud Fredrik, vi har ju missat att svara! Väldigt trevligt att ha dig med, du är hemskt välkommen tebaka!

    /Anneli i Lena and Anneli

    SvaraRadera