fredag 23 september 2011

Nu är det jul igen..

Arlakväll och denna gång hade vi lyckats slumpa fram ett tämligen juligt tema. Det blev brysselkålspaj till huvudrätt och äggtoddy till efterrätt.

Brysselkålspajen tog sin lilla tid att fixa till, den skulle först vila i kylen, sen skulle skalet gräddas och sen skulle hela härligheten in i ugnen i 40 minuter. Under tiden sippade vi på rödvin och pratade om livet och dess upp- och nedgångar. Att göra brysselkålspaj var något helt nytt för både mig och Anneli som mest har inmundigat brysselkålen som den är tillsammans med annat gott på julbordet. Nu skulle den gotta sig med rödlök och grädde innan den hälldes i pajskal och blandades med en ostig äggblandning.

När pajen äntligen var klar serverades den tillsammans med gallerrökt skinka och skånsk senap vilket gjorde det hela ännu juligare. Åsikterna om pajen gick isär, Mr Arla och Arlamannen tyckte mest att den var fullt ätbar medan jag och Anneli hade lite mer positiva omdömen.

Lena:
7,5
Anneli:
8
Mr Arla:
5,5
Arlamannen:
5,5

Efter huvudrätt blev det dags för efterrätt, och i detta fall äggtoddy. Både Anneli och jag har minnen av äggtoddy från barndomen (då dock utan alkohol) men som vuxna har vi väldigt begränsade erfarenheter från detta. Arlas äggtoddy bestod av socker och äggulor som vispades luftigt. Sedan kunde man tillsätta både det ena och det andra föreslog Arla. Det kunde vara rom, nonstop, apelsinskal, muskotnöt, choklad, grädde mm. Ni som är vana arlabloggsläsare kan nog gissa er till vad vi valde. Rom alltså, vilket gav äggtoddyn en lite mer vuxen touch. Det här var inte alls äckligt, faktiskt hyfsat bra tyckte de flesta av oss.


Anneli:
6.5
Lena:
6
Mr Arla:
6
Arlamannen:
5

Nästa vecka blir det ingen arlakväll eftersom jag och Arlamannen ska flytta fyra trappor upp och behöver ägna oss åt flyttrelaterade aktiviteter. Veckan därpå ska vi dock förhoppningsvis ha arlakväll och då blir det något sött och chokladigt..mer avslöjar vi inte än så länge :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar