tisdag 3 maj 2011

Svart ost och frukostflingor.

En quiche blev det för första gången i arlabloggens historia. Quiche med fänkål och tomatsallad alltså. Och så efterrätt såklart: äppelgodis. Lena körde igång pajinnehållet medan jag skar tomater, lök och fänkål. Båda dessa moment var lite tålamodsprövande skall sägas. Det tar sin tid att släta ut ost från klumpar till en smidig smet, och att skära grönsaker tunt klarar inte heller vem som helst? Men resultatet av våra ansträngningar blev i alla fall en fin paj!
Anneli och Lena: "Det är gott med den starka osten och den fräscha salladen ihop." Mr.Arla och Arlamannen: "Det var inte så dumt det här!"
Arlamannen: "Men det hade passat bättre som förrätt". (Vi serverade bröd med olivolja till för att bli mätta). Mr.Arla och Arlamannen kom in på ämnet fotboll. Då tappade Jag och Lena intresset för samtalet och gick iväg och hämtade Einsteins fru istället. En fantastisk seriebok det där!
Mr.Arla:

Arlamannen:

Lena:

Anneli:



Efterrätten var jätteenkel. Och det var tur det för den var inte så god.
Anneli: "Den smakar som en söt flingfrukost. Och frukost vill jag inte äta till efterrätt."
Arlamannen: "Man kan ställa in den i kylen och ta den imorgon."
Lena: "Det var ingen efterrätt."
Anneli:

Mr.Arla:

Arlamannen:

Lena:


Efter maten berättade Mr.Arla om den gången han fick i arbetsuppgift att ringa och berätta för olika personer att de hade vunnit priser i en tävling. Biljetter till Monster Jam tror jag priserna bestod av. Tänk om det fanns ett jobb där man bara fick ringa runt och ge besked till vinnare i tävlingar. Det där satt vi alla och tänkte på en stund. Nästa vecka hoppar vi över arlamiddagen, eftersom Lena och Arlamannen är ute på vift i Rom då. Men vi är snart tillbaka i mjölkdisken igen. Dessutom dröjer det nog inte länge förrän senaste tävlingens vinnare lottas fram!

Åh, just det! Den här hittade vi på youtube under soffstunden efter middagen:

Vi blev jätteglada! :D

2 kommentarer:

  1. Tycker att er blogg är helt fantastiskt rolig! :-)

    SvaraRadera
  2. Vad roligt!! :D!

    /Anneli

    SvaraRadera