tisdag 17 maj 2011

Kött i maten

Dags för arlakväll i kroken och denna kväll med kött i både förrätt och huvudrätt, så vår veggo-gäst Pernilla fick nöja sig med vin till middag (inte så dumt det heller i och för sig). Det bjöds på clubsandwich med ädelost, sparris och bacon och därefter blev det snabb köttfärssås med spagetti och sallad.

Vi började med att greja med club sandwichen medan vi pratade jobb och beslut och önskningar i livet och andra komplicerade saker. Surdegsbröd grillades i ugnen och garnerades med lök, tomat, bacon, sparris och ädelost. Det hela såg ut som en härligt stor tröstmiddag en fredag efter jobbet framför teven, men Arla tyckte att det var en förrätt eller tilltugg och Arlas ord är ju vår lag som ni vet. Det här var en rätt som till stora delar gick hem men vi tyckte allihop att det var lite för mycket ädelost i sandwichen. Arlamannen utbrast besviket att "man känner inte smaken på baconet för all ädelost". Betyget på sandwichen blev följande:

Anneli:

Lena:

Mr Arla:

Arlamannen:


Sen blev det dags för snabb köttfärssås. Och jag lovar er den här köttfärssåsen var verkligen snabb. Stek köttfärs, häll på soja och creme fraiche chili och paprika. Klart. Snabbt är inte alltid äckligt. Men den här gången blev det faktiskt ganska äckligt, eller ja, mindre bra iallafall. Mr Arla och Arlamannen var särskilt kritiska mot denna snabba köttfärssås, och delade bara ut några enstaka kossor medan jag och Anneli var lite mer generösa.

Anneli:

Lena:

Mr Arla:

Arlamannen:


Arlakvällen avslutades ganska tidigt denna gång då Anneli och Mr Arla skulle hem för att följa delfinalen på Eurovision song contest. Föga visste vi då att det var det lilla landet Azerbadjan som skulle ta hem hela skiten. Men Anneli och jag hann dock börja planera lite inför den förestående arlakalaset som ni kan läsa om i tidigare inlägg :)

2 kommentarer:

  1. Hihi, när blev fiskar och kycklingar vegetariska? :)

    /Anneli

    SvaraRadera
  2. Att kalla Pernilla för "veggo-gäst" är som att kalla Iprenmannen för "lång". Eller Hitler för filantrop. Men han var åtminstone vegetarian på riktigt, det kan ingen ta ifrån honom.

    SvaraRadera