tisdag 21 december 2010

Julmiddag

Lämpligt nog hade vi slumpat fram grön mos med ost till vår egen lilla arlajulmiddag. Det gröna moset visade sig bestå av förutom potatis, den juliga ingrediensen grönkål och så grädde och ost. En riktig kaloribomb, och så ska det ju vara på julen. Till detta skulle vi dessutom servera både revbensspjäll, prinskorv och köttbullar så det blev ju väldigt juligt. Självklart ville vi även laga en efterrätt, och slumpaknappen gav oss då tiramisu med cottage cheese.

Anneli blev tvungen att arbeta extra med att hantera akut hemlöshet på jobbet varpå Lena började med den något märkliga tiramisun. Savoiardikex blötlagdes i apelsinjuice och sen gojsades en äggig sockrad kesoröra på. Sen dök Anneli upp och vi började med kvällens huvudrätt. Potatis skalades, grönkål tinades, grädde värmdes och köttbullar och prinskorvar frästes i pannor.

När det väl var dags att slå sig ned för att äta hade varken Mr Arla eller Arlamannen dykt upp. Mr Arla var sedvanligt sen medan Arlamannen hade åkt hem till Anneli och Mr Arla på Arlakväll istället. Väl där ringde han till Lena och undrade varför ingen öppnade för honom. Han fick helt enkelt ta bussen tillbaka igen. Så småningom dök dock männen upp och det var dags för betygsättning av huvudrätten!
Det här var helt klart en rätt som uppskattades mer av mig och Anneli än av Mr Arla och Arlamannen. Konstig smakkombination tyckte Arlamannen. Lena och Anneli tyckte dock att detta var gott, inte minst med de köttiga tillbehören och lite rödtjut till.

Anneli:

Lena:

Mr Arla:

Arlamannen:


Så var det dags för efterrätt. Jag vet inte om ni har ätit tiramisu någon gång, om ni inte har gjort det så måste ni verkligen prova. Det är underbart krämigt och lite chokladigt med en spritig underton. Man kan väl lugnt säga att den här tiramisun inte levde upp till förväntningarna. "Ibland blir jag riktigt förbannad på Arla" sa Arlamannen. Anneli och Lena tyckte att det gick att äta men inte mer. Lena bestämde sig också för att keso verkligen inte har någonting i söta efterrätter att göra. Keso är ju faktiskt salt! Nej det här var verkligen ingen hit. Jag tror att italienarna skulle bli minst sagt missnöjda om de visste att den här rätten kallades för tiramisu.

Anneli:

Lena:

Mr Arla:

Arlamannen:


Efter maten kröp Anneli och Lena upp i soffan under en hög med filtar, lyssnade på julmusik och konstaterade att det finns både vacker, sorglig och gräslig sådan. Viss julstämning fick vi iallafall och nu vill vi också passa på att önska er en riktigt god jul, förhoppningsvis utan för mycket krav och press från familj och släkt och sånt men med riktigt god och fet mat à la Arla.

2 kommentarer:

  1. "Sedvanligt sen" - vad är det FRÅGAN om?! Det är väl ändå inte mitt fel att alla andra är tidiga jämt!

    SvaraRadera