Efter en hastigt äten förrätt bestående av indisk hämtmat och julmust var det dags att göra solskenskräm.
Recept på solskenskräm
Och vad gillade vi detta då? Lena drömde sig tillbaka till sin mammas rabarberkräm med gräddmjölk. Arlamannen tog en portion till. Anneli tyckte att krämen var lite mer vuxen i smaken eftersom den inte var så söt som köpekrämen man kan köpa på ica. Samtliga tyckte vi ganska bra om krämen och vår lilla trio gav den betygen 5,5, 6 och 6 av 10. Kakaoglöggen visade sig dessutom vara riktigt smaskig, först smakade den glögg och sen smakade den choklad. Smask.
Vi kan rekommendera er att göra solskenskräm any day! Det gick finfint med frusna bär så man behöver inte begränsa sig till sommaren! Detta är dessutom en barnsligt enkel rätt. Kan du hälla juice och hallon i en kastrull är du hemma.
Nu har vi ett litet juluppehåll innan nästa arlaslumpning. Den obligatoriska familjejulen inträffar även i år och de verkar inte vilja äta slumpade arlarecept till julmat. Fredagen den 2:e januari tar vi dock igen detta med råge! Då blir det en fyrarättersmeny med slumpade arlarecept i samma ordning som de slumpas. Härliga tider!
Fram tills dess vill vi bara säga: God jul önskar Lena and Anneli i Lena and Anneli mastering the art of slumpade arlarecept. Och ett riktigt gott nytt år!!
Kakaoglögg? Låter lite småäckligt.. Men krämen ser god ut.
SvaraRaderaKäre anonym!
SvaraRaderaKakaoglöggen var faktiskt inte alls äcklig! Men då är förstås jag och Lena mycket förtjusta i både socker och kakao. Håll utkik på bloggen för framtida alkoholtips, dyker säkert upp något som lockar mer än socker och kakao!
/Anneli i Lena and Anneli