måndag 21 december 2009

Snöstorm och solskenskräm

Torsdag den 17e december, snöstorm och dags för arlaslumpning i casa olskroken. Anneli kämpade sig hela vägen från kontoret till systembolaget för att inhandla kvällens dryck som till slut blev den något udda kombon glögg med kakaosmak. Lena trängdes på Ica olskroken och handlade solskenskrämsingredienser. Väl i lägenheten inträffade kvällens trauma. Det fanns inget vatten i kranen! Arlamannen spårade felet till byggubbarna på gatan och efter mycket om och men fanns det rinnande vatten igen.

Efter en hastigt äten förrätt bestående av indisk hämtmat och julmust var det dags att göra solskenskräm.

Recept på solskenskräm

Anneli kokade ihop apelsinjuice och potatismjöl och Lena tinade hallon i micron. Sen var det bara att hälla i hallonen, hälla upp krämen i en skål och sockra lite. Voila: Solskenskräm!

Och vad gillade vi detta då? Lena drömde sig tillbaka till sin mammas rabarberkräm med gräddmjölk. Arlamannen tog en portion till. Anneli tyckte att krämen var lite mer vuxen i smaken eftersom den inte var så söt som köpekrämen man kan köpa på ica. Samtliga tyckte vi ganska bra om krämen och vår lilla trio gav den betygen 5,5, 6 och 6 av 10. Kakaoglöggen visade sig dessutom vara riktigt smaskig, först smakade den glögg och sen smakade den choklad. Smask.

Vi kan rekommendera er att göra solskenskräm any day! Det gick finfint med frusna bär så man behöver inte begränsa sig till sommaren! Detta är dessutom en barnsligt enkel rätt. Kan du hälla juice och hallon i en kastrull är du hemma.

Nu har vi ett litet juluppehåll innan nästa arlaslumpning. Den obligatoriska familjejulen inträffar även i år och de verkar inte vilja äta slumpade arlarecept till julmat. Fredagen den 2:e januari tar vi dock igen detta med råge! Då blir det en fyrarättersmeny med slumpade arlarecept i samma ordning som de slumpas. Härliga tider!

Fram tills dess vill vi bara säga: God jul önskar Lena and Anneli i Lena and Anneli mastering the art of slumpade arlarecept. Och ett riktigt gott nytt år!!

2 kommentarer:

  1. Kakaoglögg? Låter lite småäckligt.. Men krämen ser god ut.

    SvaraRadera
  2. Käre anonym!

    Kakaoglöggen var faktiskt inte alls äcklig! Men då är förstås jag och Lena mycket förtjusta i både socker och kakao. Håll utkik på bloggen för framtida alkoholtips, dyker säkert upp något som lockar mer än socker och kakao!

    /Anneli i Lena and Anneli

    SvaraRadera