måndag 24 maj 2010

Ost i grädde.

Apetinamousse till fruktsallad skulle vi laga torsdagen den 20 maj. Till förrätt hade vi slumpat fram en middagsrätt med snabbhetssymbol, tonfiskspaghetti. När vi skall fixa fler än en rätt, är det ibland svårt att avgöra i vilken ordning rätterna skall tillagas. I detta fall bedömde vi att beredning av frukt (dvs. att skära frukt i bitar) skulle ta rätt lång tid, så Lena fick huvudansvar för tonfiskspaghettin och Anneli för apetinamousse till fruktsallad. Som så ofta är fallet med Arlas rätter, var det inte svårt. Den enda eventuella knepigheten i kvällens recept, var att man själv fick välja fruktsorter till fruktsalladen. Valet föll på: ananas, kiwi, galiamelon, vindruvor och persika.Rätterna blev färdiga samtidigt, så Lena, Anneli och Mr Arla satte sig till bords för att avnjuta tonfiskspaghettin. Arlamannen hade förpassats till Örebro (tror jag det var) för dagen, så han fick tyvärr inte vara med denna afton. Lena tyckte att tonfiskspaghettin var helt ok, men tyckte att den blev godare ju mer hon åt. Anneli gillade den: "Jag gillar den salta kaprisen ihop med den söta paprikan och den gräddiga creme fraichen. Det blir enkelt och gott." Det halvtorra vinet som serverades till var väldigt gott, men Anneli blev alldeles snuvig av det. Anneli var ändå nu redo att sätta ett betyg:

Mr Arla och Lena tittade på Anneli, sedan på varandra, och skrattade när de båda utbrast:


Ja ibland blir det lite tokigt på Arlakvällarna. Att vi tycker så lika i stunder beror på att våra smaklökar utvecklats avsevärt sedan vi började med Arlakvällarna. Lena menade att: " Det är så roligt att få vara matkritiker på hobbynivå!" (Hobbynivå?!) Ivriga att få smaka på och betygsätta nästa rätt, slängde vi fram apetinamousse till fruktsallad. Anneli som gav tyckte att: "Det är inte äckligt, men helt onödigt med fetaosten. Det hade varit godare utan, som det vi åt till den rostade sockerkakan." Mr Arla bjöd på: "Jag får väldigt mycket fetaost i munnen ibland. Då skär det sig, men annars är det ok." Lena med sina:
tyckte att det var: "Rätt angenämt att äta, men fetaosten gör inte riktigt till eller från, kanske om man bara hade lite fetaost i så..." Till detta drack vi en god ekologisk torr (eller var det halvtorr?) cider.

Förutom maten var kvällens samtalsämnen mest inriktade på glasögonbågar. Vi diskuterade bland annat hur överraskade vi alla tre blivit av att Gina Tricot gör glasögonbågar!

Slutligen vill vi bara nämna några ord om den stora tävling som nyligen avgjorts. Vinnaren är ju som bekant Fredrik. Vi skall denna festliga kväll laga den rätt han röstat på, och tanken var också att laga den rätt som fått flest röster. Då vi i detta fall inte kan skilja dem åt, får det bli ett par andra slumpade arlarätter. Det ska nog bli gott!?

2 kommentarer:

  1. Vad fint ni har fått det Anneli... det var väl värt ersättningslägeheten? /Jenny

    SvaraRadera
  2. Nämen tack Jenny! Ja, jag tycker faktiskt det var värt det! Så här i efterhand iaf :).

    SvaraRadera