fredag 18 februari 2011

Mera kryddor Arla!

Denna arlakväll skulle vi laga nordafrikansk bönwok och till efterrätt skulle det bli irish coffee yoghurtshake.

Både Anneli och jag hade även tidigare gjort denna bönwok och hade positiva erfarenheter från denna. En av dess absoluta fördelar är att det är en rätt som man fixar snabbt och lätt. Först fixar man lite couscous. Sen ska lök, vitlök, zucchini och aubergine fräsas tillsammans med citronskal och kryddor, sen häller man på kidneybönor och russin, och så är det i princip klart. Medan vi lagade fick vi sällskap av Pernilla som kom med en flaska gott rött vin, som ju alltid minst sagt förhöjer matlagningsupplevelsen. Både Pernilla och rödvinet alltså! Mr Arla var denna vecka i Norrland och sonderade terrängen efter mina släktingar, all heder till honom! Men den riktiga anledningen till att han var där var för att jobba på mässor. Som tur var tog han med sig långkalsonger eftersom det är 30 (!) minusgrader där uppe för tillfället.



Vad tyckte vi då om denna mat? Både Anneli och jag hade ett minne av att vi tyckte lite bättre om rätten förra gången och drog slutsatsen att det var för att vi då hade kryddat mer. Mera spiskummin och mera koriander ville vi ha. Vi tycker generellt att Arla är lite snåla med kryddningen i sina rätter, kanske är det anpassat för kryddrädda barn, jag vet inte, men mitt råd till er är att krydda mera! Rätten fick trots allt ganska goda betyg av oss alla 4.

Anneli:

Pernilla:

Lena:

Arlamannen:


Sen blev det dags att ge oss på dagens riktiga utmaning, framför allt för Anneli. Anneli gillar nämligen inte kaffe eller rättare sagt hon ogillar starkt kaffe, i alla fall i andra former än i vissa kakor, som till exempel chokladbollar. Sen var det också det där med whiskey som skulle i, en dryck som jag inte har lärt mig uppskatta. Det var dessutom nära att jag använde Arlamannens single malt whiskey i shaken, något som han inte skulle ha sett med blida ögon. Han fiskade fram en flaska blended whiskey ur barskåpet som istället fick duga. Tydligen är blended whiskey inte lika fin som single malt whiskey, det kanske tillhör allmänbildningen men för mig var det ny information. Iallafall, sen var det dags att shaka ihop shaken. Vi mixade rakt upp och ner cappuchinopulver, whiskey, vaniljglass, mjölk och hör och häpna- matyoghurt. Sen skulle det hela hällas upp i glas med lite pudrad kakao på toppen.





Det här smakade- ursäkta Arla men BLÄ! Även om man gillar både whiskey och kaffe, som både Pernilla och Arlamannen gör, så var detta inget vidare. Det smakade bara BESKT och SURT och lite STARKT på slutet. Gör för guds skull inte denna shake! Att ha matyoghurt i shaken tyckte vi alla var rent vansinnigt! Varför ska man göra en sur shake för? Det var rent slöseri att ha i vaniljglass för den söta smaken dränktes fullkomligt i allt det sura och beska. Arlamannen dristade sig till att fråga sig om Arla hade lånat ut receptskrivningen till Samhall en period, eller VAD DET VAR FRÅGAN OM egentligen, som han brukar säga. Vi andra kunde inte göra mer än hålla med. Det här var INTE gott.

Anneli:

Lena:

Pernilla:

Arlamannen:


Vi tröstade oss med mera rödvin, choklad och knäckebröd (eftersom vi inte blev riktigt mätta av huvudrätten och absolut inte av efterrätten). Till detta blev det diskussioner om jämställdhet, familjer, barn och hur man vill ha det och inte ha det fram tills dess att vi insåg att klockan var mycket och man behövde arbeta även dagen efter. God natt!

1 kommentar:

  1. Det var väl en HERRANS tur att man var i Norrland den här veckan! Synd dock att din kusin Victoria hade bytt arbetsplats, Lena! :)

    SvaraRadera