söndag 27 juni 2010

Biffar, vinbär och fotboll

Denna kväll hade vi slumpat fram följande recept: skummig vinbärsdessert och italienska biffar i medelhavssås. Vi började med att vispa ihop vinbärsdesserten. Mixade vinbär, kesella och vaniljsocker blandades med skummade äggvitor. Sen skulle härligheten in i kylen en stund. Så var det dags för biffarna. För ovanlighetens skull var detta ett recept som både Anneli och Lena hade lagat tidigare, utan att ens ha slumpat fram det. Vant blandade vi ihop köttfärsröran, stekte biffar och gjorde såsen med soltorkade tomater och salvia. Under tiden pratade vi yrkesval, midsommar och spa och smuttade på det trevliga rödvin som Anneli tagit med.


Biffarna åt vi med sallad och pasta och de gick hem riktigt fint hos oss alla. Detta är en rätt vi kommer att göra många fler gånger. Betygen blev följande

Lena:

Anneli:

Mr Arla:

Arlamannen:




Så var det dags för den skummiga vinbärsdesserten. Vi tilltalades av den härligt barbierosa färgen och den krämiga konsistensen. Smaken då? Ja första känslan var söt och god. Sen tyckte vi alla att det kom en lite väl sur och besk eftersmak. Känslan blev att mer socker inte hade varit så dumt. Sammanfattningsvis var detta en rätt som vi tyckte såg bättre ut än den smakade.

Anneli:

Lena:

Arlamannen:

Mr Arla:


Efter maten var det dags för mer eller mindre intresserat fotbolls-VM tittande och mer rödvin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar