måndag 13 juni 2011

Mera keso..

Denna kväll skulle vi laga laxbulgur med limedressing och snabb flädermousse till efterrätt.

Mr Arla dök upp först och Arlamannen sist till kvällens middag. Den senare var sen då han hämtade en dala-folkdräkt i Frölunda. Bara en sån sak!

Anneli och jag satte hur som helst igång att laga laxbulgur. Denna rätt har jag för övrigt lagad en mängd gånger tidigare! Det är, kan man säga, en av mina favorit-lite smalare-vardagsrätter. Men för Anneli och Mr Arla blev det laxbulgurdebut.

Det är en lättlagad rätt som vi fixade i ett nafs och som fick övervägande bra betyg. Mr Arla var dock rädd att det kunde bli med denna rätt som med pasta carbonara, dvs att man tröttnar ganska snart. Och Arlamannen var alls inte förtjust i rätten, trots att han tvingat i sig den ett antal gånger tidigare när jag lagat den..

Denna gång genomförde vi en intressant blindröstning. Inte nog med att den egna röstningen skulle hemlighållas för de andra, vi skulle också gissa på vad de andra hade gett för betyg. Gissningen lyckades vi dock inte särskilt bra med..

Anneli:

Lena:

Mr Arla:

Arlamannen:


Efter maten var det dags för flädermousse: ännu en kesobaserad efterrätt, som om de vi hittils ätit inte hade räckt.. Till rättens fördel kan vi iallafall säga att den var extremt snabb- och lättlagad. O så serverade vi jordgubbar till och det är ju alltid gott.
Efter att ha smakat på detta konstaterade vi att vi fortfarande inte gillar keso i efterrätter men att detta nog ändå var den godaste av de kesoefterrätter vi ätit hittils.

Anneli:

Lena:

Mr Arla:

Arlamannen:


Nästa arlakväll råkar också vara min födelsedag så tills dess har vi faktiskt slumpat fram ett tårtrecept. I nästa veckas inlägg kan ni se vad det blev för någon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar