fredag 14 januari 2011

Keso

Arlakvällen bjöd denna gång på inkokt lax med ingefära och dessertcocktail.

Att laga inkokt lax var en helt ny erfarenhet för både mig och Anneli. Och det är ju också en av de braiga sakerna med att slumpa arlarecept, man tvingas att utmana sig själv ibland. Laxen skulle kokas i en lag bestående av vatten, salt, ingefära, citron, dill och vitvinsvinäger. Till detta åt vi sockerärtor, kokt potatis och en gräddfilssås med dill, citron och ingefära. Det här var en rätt som lät vänta på sig. Laxen skulle kallna i lagen innan förtäring, vilket visade sig ta längre tid än vad vi hade tänkt oss. Som tur var hade Anneli med sig en god flaska rött som vi kunde sippa på under tiden. Ja inte från flaskan alltså, gud bevare oss utan i glas. Apropå glas, vinglas i detta fall så tycker jag att det är skitsvårt att få glasen riktigt fina när man diskat dem. Jag har provat att torka dem med kökshandduk, vilket gör dem lite lätt luddiga. Jag har provat att torka dem med hushållspapper, vilket inte heller ger ett optimalt resultat. Att låta dem självtorka gör dem alldeles randiga. Nu inser jag att jag förmodligen tråkar ut er, men det här var iallafall dagens i-landsproblem nr 1 hemma hos casa olskroken denna torsdag.

Vad tyckte vi då om maten? Man kan nog säga att den gick ner hos oss alla tillsammans med ett gott glas vitt vin. Ingen av oss var överförtjusta, men ganska gott var det allt. Betygen blev följande:

Anneli:

Lena:

Arlamannen:

Mr Arla:


Efter maten blev det dags att fixa i ordning efterrätten. Galiamelon, jordgubbar och mango marinerades i basilika och fläderblomssaft. Denna lilla fruktsallad skulle varvas med Keso i glas. Återigen alltså Keso. Vid det här laget var vi alla väldigt trötta på att äta keso i efterrätter, inte minst efter våra erfarenheter med Saffranskakan och tiramisun vi tidigare gjort. Keso PASSAR helt enkelt inte i efterrätter! Den lite salta smaken gör att det här passade mer som ett mellanmål än som en efterrätt och vi hade gärna sett att fruktsalladen, som var riktigt god, fick ett trevligare lite sötare komplement, som till exempel glass.

Anneli:

Lena:

Mr Arla:

Arlamannen:


Under maten diskuterade vi bambamat eftersom Anneli nyligen bytt jobb och gått och blivit skolkurator. Särskilt arlamannen var speciellt intresserad av att veta om bambamaten var lika äcklig som när han var liten. Han blev positivt överraskad då Anneli tyckte att dagens bambamat var riktigt god!

Vi påbörjade också projekt Lonstrup 2011 denna kväll. Kanske blir det ett hus i Lonstrup en vecka i år, kanske också en tripp till Fårup sommarland! Särskilt Anneli har roliga barndomsminnen från Fårup, på samma sätt som Arlamannen febrilt längtar efter en tripp till High Chaparall. Sommaren 2011 verkar ha mycket att bjuda på :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar