söndag 14 november 2010

Snabbmat

4 trötta själar möttes för arlakväll i kroken. Vi konstaterade att det fortfarande är mörkt och kallt och att vi är toktrötta men att det inte skulle stå i vägen mellan oss och Arla. Nej då, däremot var vi glada att vi slumpat fram två snabba rätter, svampsoppa med skinktoast och chokladkräm med hallon. Svampsoppan var det bara att värma upp och så fick vi dra fram en gammal koformad smörgåsgrill längst bak ur skafferiet, säkert glad att få användas efter många år i exil.. Vi gjorde dubbelmackor av philadelphiaost, rökt skinka, tomater och franska örter som vi sedan serverade tillsammans med svampsoppan och ett mustigt glas rött.

"Tröstmat" tyckte Anneli om maten. Mr Arla var "gubbhungrig" och tyckte att det hela slank ner fint medan Arlamannen var mer skeptisk. Betygen blev följande:

Anneli:

Lena:

Mr Arla:

Arlamannen:



Efterrätten fixade vi snabbt till! Matlagningsgrädde kokades upp och rördes ihop med mörk choklad till en tjock och glänsande kräm. Detta serverades med lite havssalt till hallon och vaniljglass. Till detta blev det madeira, som enligt Systembolaget skulle passa fint till choklad. Lena tyckte att detta var riktigt gott men hade föredragit en lite sötare chokladkräm. Arlamannen och mr Arla var inte helt nöjda. "Sura hallon och bitter choklad" utbrast Arlamannen. "Och missunsam vaniljglass" sa Mr Arla.

Anneli:

Lena:

Mr Arla:

Arlamannen:


Resten av kvällen ägnades åt att ta reda på vad en audionom egentligen är för något (Arlamannens teori om att en sådan jobbar i musikstudio kom på skam :) ), att diskutera mässbesökare och deras mer eller mindre adekvata frågor och prata om vuxna saker som hur man egentligen ska bli en bättre bilförare och vad man ska bli när man blir stor. Eller rättare sagt, när man redan är stor men kanske vill göra något annat ändå.

På grund av diverse logistiska svårigheter dröjer det nu ett par veckor tills nästa arlakväll, men då tar vi också i ordentligt och har två arlakvällar på samma vecka. Först en hederlig traditionell sådan och sedan ska vi fira att vår arlablogg faktiskt fyllde 1 år 12:e november, tänka sig! Det är väldigt bra att Arla har gjort så många recept, för vi lär inte kunna laga oss igenom dem i första taget. Och tur är väl det, för utan arlakvällarna hade november varit betydligt gråare, mörkare och tristare för både Anneli, Lena och våra arlamän. Absolut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar