lördag 2 oktober 2010

Hallonsmör

Arlakväll och dags för bondpasta och grillade bananer med hallonsmör. Det senare receptet kände vi viss skepsis inför. Hallonsmör och bananer kändes som en konstig kombination!

Vi började med att vispa ihop just hallonsmöret, bestående av hallon, florsocker och smör och sen lägga det på kylning någon timme. Vi fortsatte med bondpastan som inte heller var särskilt avancerad. Kokt pasta blandades med morötter, lök, sugarsnaps och rökt fläsk och serverades med riven ost och creme fraiche med vitlök och parmesan.
Det här var en rätt som överraskade. Vi hade alla en förväntan om att det skulle smaka småtråkigt men det salta fläsket gifte sig väl med grönsakerna och ostcremefraichen och den goda Riojan till. Betygen blev oväntat bra.

Anneli:

Lena:

Mr Arla:

Arlamannen:


Sen var det dags för de grillade bananerna. Ovana som vi var vid att grilla bananer i ugnen tog vi oss an uppgiften med viss försiktighet. Efter att ha bytt temperatur på ugnen och flyttat runt bananerna med grytvantar ett par gånger blev bananerna till slut både svarta och mjuka. Vi delade dem på hälften och öste på hallonsmör.
Man kan lugnt konstatera att de grillade bananerna med hallonsmör blev en positiv överraskning. Det smakade faktiskt riktigt gott! Smör är ju alltid gott och varmt smör med söt hallonsmak till mjuka varma bananer, ja det var faktiskt inte dumt alls. Kanske ingen jättehit men heller inget magplask. Arla hade denna gång faktiskt överträffat våra förväntningar. Kusligt eniga var vi också.

Anneli:

Lena:

Mr Arla:

Arlamannen:


Efter maten pratade vi mord och hemskheter innan vi övergick till ett kärt gammalt samtalsämne: Jämställdhet. Hur ska man egentligen se till att få en helt jämställd relation i dagens samhälle? Speciellt om barn kommer in i bilden. Ska man göra ett schema över hushållsarbete och hänga på kylskåpet? Eller hur gör man? Sen släppte vi samhällsproblemen för denna gång och gick över till att prata drinkar inför lördagens drinkkväll. Undrar just vad det kan bli för smaskigt då!?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar