måndag 1 mars 2010

God Jul.

Nu blev det jul igen. Arla bestämde det. Vi fick i uppdrag av "Slumpa recept-knappen" att laga: julköttbullar med kryddpeppar. . Som tur var pågår julen mycket länge i ersättningslägenheten, den är fortfarande smyckad med julljusstakar, julduk och garderobsblomma pyntad med glitter, röda kulor och juleljus. Julen kommer pågå till dess att ersättningslägenheten är ett minne blott för Anneli och Mr. Arla. Receptet var denna gång inte alls några konstigheter, bara att göra som det stod skrivet och hoppas på det bästa. Och hur fel kan det bli när det ska vara 1 ½ dl. vispgrädde i köttbullssmeten? Och på det skulle de små godingarna dessutom bada i smör i stekpannan. Som tillbehör till detta valde vi att laga potatismos - där Lena stod för potatisskalning och Anneli för blandning av potatis, smör, grädde, äggula, mjölk, salt, peppar, muskot och grillkrydda. Lena fixade dessutom en alldeles utmärkt brunsås med hjälp av mjölk, mjöl, smör, soya och köttbuljongtärning (Anneli som skriver detta ber Lena om förlåtelse om hon glömt nån ingrediens i Lenas fina brunsåsrecept). Som grädde på moset adderade vi Eldorados rårörda lingon till festmåltiden. Vad kan man då säga om detta? Arlabloggens hittills högsta betyg gavs ikväll av Anneli. Även Lena slängde fram komplimanger till köttbullarna: "Man vill okynnesäta"Mr. Arla blev nostalgisk och tyckte att köttbullarna starkt påminde om den kalops han fick som barn.

Vi kunde alla tre konstatera att det var "jättefett och gott!"Och att "det var Arlabloggens mest lyckade recept hittills." Endast köttbullarna fick dessa betyg:


Anneli:
Lena:
Mr. Arla:

Tillsammans med mos, sås och lingon var rätten värd ett ännu högre betyg. Fulla av tankar och fet mat rullade vi efter julmåltiden in till manchesterfåtöljerna och halvsov till TV-zappning. Sicken afton.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar