fredag 1 april 2011

Nu är det jul igen

Denna arlakväll i slutet av mars kom julen tillbaka. Åtminstone tillfälligt eftersom vi fick äta en julig efterrätt med glögg till, ädelkräm med pepparkaka, torkad frukt och nötter. Det kändes dock väldigt skönt att vädret inte var lika juligt som efterrätten, heja våren!. Innan det blev dags för julefterrätt så åt vi pastasallad med vitkål och apelsin och till det lite spanska korvar och rödtjut.

Huvudrätten fixade vi snabbt ihop medan vi summerade arbetsveckan och konstaterade att påsken och sommaren faktiskt börjar närma sig, tjoho! Ledighet är något vi gärna vill ha mer av. Värme också. Vi drömde oss bort till sommarens Lonstruptripp som inkluderar en sväng till fårup sommarland, till Annelis förtjusning.

Vad kan man då säga om denna huvudrätt? Ja vad säger man om kall pasta med apelsin, morot och vitkål i en senapsröra med lite korv till? Det blev nja, det vill säga knappt godkänt för denna rätt. Anneli och Robert tyckte att senapssmaken i pastasalladen passade ganska bra till korven trots allt medan jag var mer inne på att detta var en totalt menlös rätt som inte är till glädje för någon. Men är man hungrig så äter man ju, (om det inte är riktigt illa, dvs typ irish coffee yoghurtshake). Så vi åt.

Anneli:

Lena:

Mr Arla:


Sen blev det alltså dags för jul igen. Och jul är ju faktiskt gott, iallafall delar av den, som pepparkakor och ädelost, det är något vi alla uppskattar, framför allt med starkvinsglögg till. Men dadlar och aprikoser kanske inte var någon jättehöjdare, det tyckte inte vi iallafall. Men betyget blev tack vare peppisar och ädelost ändå ganska högt.

Anneli:

Lena:

Mr Arla:


Sen fördjupade vi oss i sömnvanor igen, ett ämne som tycks fascinera oss eftersom vi ofta pratar om det. När lägger man sig. Hur lägger man sig. Hur beter man sig i sömnen. Osv. Och så pratade vi högskoleprov, detta eviga högskoleprov. Nu är det dags igen på lördag, jag och Robert ska agera högskoleprovsledare medan Anneli och Niclas ligger hemma och sover, lyllos dem. Det här med att jobba en lördag på högskoleprovet låter alltid så bra i förhand. Och i efterhand. Bara inte just nu.

Men men. Det var dags att summera även denna arlakväll och önska er alla återigen GOD JUL! Det är faktiskt inte så dumt att dricka lite glögg även såhär på vårkanten. Rekommenderas!

Vill också påminna er om att det fortfarande finns möjlighet att vara med i vår fantastiska tävling, se tidigare inlägg, där det fantastiska priset är en middag med oss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar