söndag 26 juni 2011

Tårta

Denna arlakväll i juni råkade också vara min födelsedag, så därför slumpade vi dagen till ära fram en tårta och inte vilken tårta som helst utan nationaldagstårtan. Och innan det var dags för tårta skulle det bli tomat- och korvsoppa. Våra vänner och trogna arlabesökare Pernilla och Daniel var också med denna kväll.

Varken jag eller Anneli har någon större erfarenhet av tårtbak, och definitivt inte när det gäller marsipantårtor, så detta var en ny och spännande erfarenhet som vi tog oss an med djup koncentration. Först bakades det rulltårta som sedan fylldes med jordgubbar och grädde och sen fick ett täcke av grädde och ett lock av kavlad marsipan. Sen skulle vi färga lite av marsipanen gul och lite blå och rulla ihop dem till marsipanflätor och garnera tårtan med. Och sist av allt skulle chokladdoppade jordgubbar även läggas på tårtan.

Efter tårtbaket var vi tämligen trötta så det var skönt att soppmiddagen var extremt lättlagad. Färdig tomatsoppa som värmdes med kokade makaroner och falukorv och serverades med en klick creme fraiche tomat och basilika. Färdigt. Soppmiddagen var absolut ingen kulinarisk upplevelse, men tillsammans med den lilla creme fraiche klicken blev det ändå en ganska okej middag. Pernilla fick istället för korvsoppa lite färdig sparrissoppa till middag.

Anneli:

Lena:

Mr Arla:

Arlamannen:

Daniel:


Sen var det dags för tårta, tyvärr tog dock batteriet i kameran slut när det var dags att dokumentera den. Jag och Anneli var inte lite stolta över vår marsipankreation och bestämde oss för att definitivt låta det vackra utseendet åtminstone avspegla sig lite grann i våra betyg. Vi önskade nog att detta skulle vara en fantastiskt god tårta, men det kanske den inte var om sanningen ska fram. Men ganska god iallafall tyckte de flesta av oss. Jag pillade dock bort marsipanen eftersom jag är skeptisk till marsipan. O Pernilla pillade bort rulltårtan eftersom hon är skeptisk till rulltårta. Smaken är som baken helt enkelt. Till tårtan blev det det mest fantastiska rosa bubbel man kan tänka sig: det smakade alkoholhaltig mousserande hallonsoda. Det ni! Här kommer iallafall tårtbetygen.

Anneli:

Lena:

Mr Arla:

Arlamannen:

Daniel:

Pernilla:


Efter soppa och tårta blev det dags att spela Annelis och Roberts födelsedagspresent till mig: spelet Vuxenpoäng. Det visade sig att den yngsta av oss, dvs Arlamannen, faktiskt var vuxnast av oss. Tokigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar