lördag 10 juli 2010

Hur svensson är du?

Arlakväll och denna fina sommarkväll skulle vi laga laxpasta med pepparrot och till efterrätt youghurtpannacotta. Pernilla och Daniel kom och förgyllde vår kväll tillsammans med en baginbox. De hade också med sig ett roligt spel till Mr Arla som fyllde år i torsdags (grattis mr Arla).

Lena hade förberett pannacottan eftersom den skulle kylas ett par timmar innan förtäring. Tillagningen var minst sagt busenkel. Mellangrädde och honung kokades upp och blandades med matyoghurt, vaniljsocker och gelatinblad. Laxpastan var också väldigt enkel att göra. Kokad pasta blandad med rökt lax, wasabi, enorma mängder gurka, sallad, creme fraiche och vitlök.

Laxpastan fick lite blandade omdömen. Daniel tyckte att gurkan var fräsch och passade bra till rätten. Anneli och Arlamannen tyckte dock att wasabismaken tog över lite, till skillnad från Lena och Pernilla som gärna hade haft lite mer wasabi i. Slutsatsen blir alltså: ta så mycket wasabi i som du själv gillar. Tydligt och klart.
Betygen blev följande:


Anneli:

Lena:

Mr Arla:

Arlamannen:

Pernilla:

Daniel:


Efter maten blev det dags att spela Svenssonspelet, mr Arlas födelsedagspresent. Det gick ut på att man skulle få klarhet i hur svensson man var. Ju fler poäng, ju mer Svensson. Det var frågor som t e x "har du Ittala glas med etiketten kvar" och "brukar du jämföra solbränna när du är utomlands". I slutändan var vi alla ganska svensson, men Daniel tog hem titeln som mr Svensson himself.

När Pannacottan fått kylas ordentligt garnerade vi den med jordgubbar och passionsfrukt. Och det här var en rätt som fick lovord av samtliga. Pernilla gav hittils högsta betyget till efterrätt i arlabloggens historia. Och det måste ju säga något. Lena var rädd för att honungssmaken skulle ta över, men tyckte i slutändan att det smakade jättegott. Anneli har lite svårt för traditionell pannacotta men tyckte att det blev jättefräscht med yoghurten i. Daniel gillade inte passionsfrukten, men tyckte i övrigt att rätten var god. Till pannacottan drack vi ljuvligt dessertvin i glögglas.
Betygen blev följande:

Anneli:

Lena:

Mr Arla:

Arlamannen:

Pernilla:

Daniel:


Eftersom semestrarna nu är här för en del av oss och Lena och arlamannen snart åker till Sicilien en vecka dröjer det lite till nästa arlakväll..men söndagen den 25:e juli är vi tillbaka med nya krafter! Tills dess: Glad sommar!!

1 kommentar:

  1. Åååhh, den där desserten.. och dessertvinet!!! Mumsfilli!!! Tack för en underbar Arlakväll!

    SvaraRadera