fredag 18 november 2011

Äntligen Arla

Äntligen fick vi Arla ihop igen efter flera veckors uppehåll där Anneli och Mr Arla har utforskat Tokyo. Det blev en skön afton med många roliga Tokyohistorier och vi fick se diverse roliga japanska prylar. Den framslumpade måltiden bestod av italiensk mandelfisk och till efterrätt yoghurt med rårörda skogsbär och maränger. Till detta blev det en trevlig flaska Alsacevin och lite bubbel på det.

Våra reflektioner kring den italienska mandelfisken var att den inte kändes italiensk överhuvud taget. Det var nog knappast Paolo Roberto som gett namn åt rätten! För övrigt ville vi ha lite mer sås, det blev lite för torrt tyckte vi. "Bara lite bättre än bambamat" tyckte Mr Arla och Arlamannen. Helt okej men inte så mycket mer tyckte Anneli. Själv uppskattade jag mandelflarnen på fisken men i övrigt tyckte jag att rätten var lite torr och tråkig.

Anneli:

Lena:

Mr Arla:

Arlamannen:



Efterrätten var en överraskning för oss alla. Vi hade väntat oss en av Arlas mindre lyckade smakkombinationer, att det skulle vara lite för surt eller bara smaka konstigt. Istället blev det en sofistikerad smak, "ovanligt för Arla" tyckte Arlamannen och var väldigt nöjd. Om den var lite finare presenterad skulle den kunnat platsa på en fin restaurang tyckte Mr Arla. Även Anneli och jag var nöjda. Pistagen och de citronsmaksatta bären passade fint ihop med kardemummayoghurten, marängkrosset och myntabladen. Helt enkelt var detta en fullträff, gör den och imponera på någon du tycker om!

Anneli:

Lena:

Mr Arla:

Arlamannen:


Efter maten jäste vi i soffan och kollade in roliga Tokyokort, bland annat på ett jättelikt Hello kitty huvud helt gjort av blommor. Hur tråkiga ter sig inte svenska blomsterhandlar i jämförelse med detta! Kanske något för Blomsterlandet att införa??

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar