måndag 5 april 2010

En grekisk afton

Skärtorsdag och dags för auberginegratäng! För att hotta upp rätten lite bestämde vi oss för att göra cevapcici och fetaostsallad till. Själva gratängen svängde vi ihop i en handvändning. Lena skivade upp auberginerna som sedan fick ligga och svettas med salt på hushållspapper och Anneli rörde ihop tomatsåsen. Sen var det bara att steka auberginerna och varva dem med tomatsåsen i en form, på med ostsås och ost och in i ugnen. Till detta skulle vi dricka ett rött vin "med smak av tjära", Foot of Africa shiraz. Tjära visade sig smaka riktigt gott. "Det var ett rustikt vin" som arlamannen skulle säga.


Auberginegratängen visade sig vara en väldigt mild och ostig historia som absolut var god men som ensamrätt skulle vara lite småtråkig. De smakfyllda tillbehören visade sig vara en fin idé. Tillsammans med cevapcicin och en fetaostsallad bestående av feta, tomat och rödlök tyckte vi allihop att det blev jättegott! Gratängen fick vi dock bedöma som en ensamrätt och då blev betygen följande:

Anneli:

Lena:

Arlamannen:

Mr Arla:


Efter maten blev det dags för ännu mera vin, chardonnay denna gång. Arlamannen fixade mojitos och Anneli och Lena gjorde vad de gör bäst: en härlig spotifylista med 80-talsmusik. Det blev allt från Babuschka till Sånt är livet och It´s a kind of magic. Fina grejer. Dans blev det också! Runt halv två tiden var vi hesa och trötta och Anneli och mr Arla tog sig hemåt för en sista natt i ersättningslägenheten. Ännu en arlakväll var till ända. Glad påsk önskar Lena and Anneli!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar