fredag 29 oktober 2010

Ingen smash för paprikagulasch

Det är så himla mörkt, kallt och tröttsamt nu bara. Ibland undrar jag vad poängen är med att man ska gå runt och vara ständigt trött och frusen sådär 50-75% av livet? Det är tur att man har arlakvällarna att se fram emot! Lite alkohol, tända ljus och mer eller mindre välsmakande arlamat kan få vilken trött blekfis som helst att få lite rosor på kinderna.
Denna vecka var det dags att laga paprikagulasch och ananassallad med mandel och vispad grädde.

Paprikagulaschen fixade vi i ett nafs medan vi provsmakade lite rött vin. Paprikor, vitlök och timjan fick gotta sig med grädde och ajvar relish i en kastrull. Till detta serverade vi pasta.
Rätten i sig såg inte så dum ut, men vi var överens om att smaken var tämligen intetsägande. Det var inte äckligt, men det var heller inte gott, dvs ingen makaronipudding men heller inga julköttbullar. Inte ens lite extra salt och ost lyckades lyfta rätten. Betygen blev följande:

Anneli:

Lena:

Arlamannen:

Mr Arla:


Efter maten satte vi igång med efterrätten. Ananas i bitar blandades med dadlar, limesaft, granatäpplekärnor, honung och hackad mandel. För Lena var det en ny upplevelse att hantera granatäpplen och hon upptäckte att det inte var lika lätt som man skulle kunna tro att plocka ur kärnorna ur dem. Till slut lyckades vi dock färdigställa denna efterrätt som vi serverade med vispad grädde.
Betygen för denna efterrätt var spridda skurar. Arlamannen deklarerade att detta var en efterrätt i hans smak, han gillade dadlarna och crunchet från mandeln. Anneli var förtjust i kolasmaken i dadlarna i kombination med de övriga ingredienserna medan Mr Arla uttryckte viss skepsis för både ananas och dadlar. Lena tycker bara om dadlar när de är varma och baconlindade och uppskattade inte denna efterrätt något särskilt.

Anneli:

Lena:

Arlamannen:

Mr Arla:


Medan vi åt berättade Anneli att hon varit med om 2 st deja vuer (kan man säga så) denna vecka. Mr Arla och Arlamannen berättade om liknande händelser de varit med om medan Lena bara kunde dra sig till minnes att hon varit med om deja vu i drömmar. Det ledde oss till en diskussion om sömnvanor. Det visade sig att Mr Arla ibland kan göra lite läskiga saker i sömnen vilket Anneli inte alltid uppskattar. Anneli och Arlamannen sover helt tysta och stilla medan Lena i sin tur ligger och "rycker" och hackar tänder i sömnen. Sen började vi prata om december månads trevligheter, bland annat ett välförtjänt spa besök som väntar på asia spa, ljuvligheters ljuvlighet, det längtar vi till! Men innan dess ska Anneli och Lena rusta sig för vintern. Vi vägrar att frysa på stan i tunna och snygga rockar en vinter till. Ett shoppingbesök på stan väntar på lördag med målet att hitta en riktigt varm och ful jacka. Så ser ni oss vagga omkring i var sitt tält på stan inom den närmaste tiden så vet ni att vi har lyckats!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar