tisdag 16 februari 2010

Helt borta i huvudet? Laga zucchinipasta!

Demonstrationen på Avenyn kunde inte stoppa oss. Vi skulle laga Arlamat. Jag tror i och för sig inte att demonstranternas syfte var att stoppa bloggen. Men jag vet inte vad de ville. Dock vet jag att Anneli slutligen lyckades ta sig till Guldheden med sin matkasse, och Lena med sin flaska Vina Maipo. Här skulle det lagas mat och drickas rödvin! Det var den 11 februari och Arla hade bestämt att vi skulle laga zucchinipasta med skinka.

Anneli var denna kväll strängt upptagen med att fundera över sina livsval, och Lena blev således även hon upptagen med att fundera över Annelis livsval.Även Mr Arla blev indragen i detta, när han kom hem och kände den underbara doften av zucchini och vitlök stekt i smör. Ni förstår att denna rätt var löjligt enkel att laga, om den inte hade varit det, hade det förmodligen bara luktat bränt när Mr Arla gjorde entré. Anneli kunde alltså lugnt koppla bort hjärnan från matlagningen, hon bidrog endast med att skiva zucchini och med att lägga pastan i kastrullen. Det krävdes dock inte så mycket mer, Lena skivade resten av ingredienserna, och lade ihop allt i stekpannan. Efter det behövde vi bara röra lite i pannan och låta det hela småputtra några minuter. Resultatet då? En kläggig god röra,inget vi skulle göra till fest kanske, men en finfin vardagsrätt blev det! Vinet var dessutom perfekt till denna anrättning tyckte speciellt Anneli. Lena har länge fasat för den dag då ett olivrecept skall dyka upp i slumpgeneratorn, men hon tyckte inte alls att de var störande denna kväll. Även Anneli har haft stor skräck för oliver skall tilläggas, men detta ändrades dramatiskt en julidag 2009. Hon var då ute på vift i Saluhallen med sin vän Pernilla. Pernilla skulle helt oskyldigt köpa pinjenötter, men mannen i pinjenötsaffären ville absolut pracka på Anneli gröna oliver, eftersom hon avslöjat för honom att hon inte alls tyckte om dem. Mannen sa: "Gillar du fetaost?" -Ja. "Gillar du vitlök?" - Ja. "Då kan du lära dig tycka om oliver!" Rådet var att stoppa en stor vitlöksdränkt fetaostbit i munnen, sedan en grön oliv och sedan fetaost igen. Detta var faktiskt riktigt gott tyckte Anneli. Och nu är hon helt beroende av gröna oliver! Tack saluhallsmannen!!!







Men! Vi får ju inte glömma betygssättningen!
Anneli:



Lena:




Mr Arla:




Inte så pjåkigt!
Att Lena blev magsjuk dagen efter, tror vi absolut inte har något som helst samband med Zucchinipastan, för så här glad såg hon ut när hon åt den:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar