Att baka bröd visade sig vara ett tidskrävande nöje. Först skulle degen knådas, vilket Anneli skötte med stadig hand, sen skulle den jäsa under bakduk i 40 minuter. Sen kom vi till det roliga momentet; att rulla baguetter. Baguetterna skulle man sen göra snitt i och sedan skulle flikarna vikas över varandra för att bilda ett intressant mönster. När vi gjort detta skulle alltihop jäsa igen. Vid det laget hade vi hunnit bli ordentligt hungriga men Anneli hade som tur var köpt fantastiskt gott rödvin som vi fick sippa på under tiden medan Mr Arla underhöll oss med dikter ur hans danska diktbok.
Så var det dags för soppa, bröd och mera rödvin.
Hungriga som vi var efter jästider och allt åt vi väldigt snabbt. Sedan sjönk brödet till en sten i magen och Lena sjönk också in i en djup paltkoma. Men betyg lyckades vi sätta iallafall.
Soppan fick riktigt bra betyg från oss alla förutom Arlamannen som har svårt för asiatisk mat. Anneli var särskilt förtjust i kombinationen av soppan och den limetzatzikin i. Vi tyckte också att soppan och brödet smakade exceptionellt bra tillsammans.
Anneli:

Lena:

Arlamannen:

Mr Arla:

Brödet var varmt och nybakat och vem tycker inte om varmt och nybakat bröd? Dessutom med gratinerad ost på? Just ur det perspektivet försökte vi jämföra det här brödet med andra nybakade bröd och betygen blev då följande:
Anneli:

Lena:

Arlamannen:

Mr Arla:

Efter maten ägnade vi oss åt espresso, te, choklad och Lena och Arlamannens sommarbesatthet: Yatzy. Anneli och Arlamannen fick exakt lika många poäng. Lena fick nästan det minsta poängantal man kan få i Yatzy. Sen ägnade vi oss åt andra yatzyrelaterade aktiviteter. Som att räkna ut hur många slag det tar innan man får yatzy. Mr Arla och Arlamannen utvecklade också en form av anti-yatzy, där man skulle få så lite poäng som möjligt för att vinna. Tråkigt nog för Lena så var det inte den varianten som spelades tidigare på kvällen :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar