fredag 18 mars 2011

Bönor och bär 2

Just när man trodde att det var slut på böniga sallader och bär med någon kall sås så slumpade vi fram svensk sommarsallad och läcker sås till frukt och bär. Ibland faller det sig sådär i arlaslumpandet och det är ju en del av själva spänningsmomentet, ska det bli något gott eller något äckligt? Något somrigt eller något vintrigt? Julskinka i augusti? Det vet man aldrig.

Vi var ganska trötta människor denna dag, Mr Arla och Arlamannen hade jobbat massor och Anneli kände sig dessutom lite småsjuk. Men vi var ändå vid gott mod där vi satte igång och fixade sommarsallad Anneli och jag. Som tur var var det ett ganska snabblagat recept denna trötta dag. Vi rörde ihop en gräddfilssås med tre sorters lök, hackade tomater och lök till sallad och blandade med bönor och grönsallad. Till detta fick man välja tillbehör (tack Arla) och då valde vi varmrökt lax, fetaost och baguette. Och mätt blev man faktiskt av denna sallad, det blev till och med en hel del över. Vad kan man då säga om denna rätt? Jo den fick ganska okej recensioner. Det kändes som en helt ok sommarrätt och Arlamannen började orera om "ljumma sommarkvällar", "en kall öl" och andra sommarrelaterade saker.

Anneli:

Lena:

Mr Arla:

Arlamannen:


Så var det dags för efterrätt som bestod av frukter och bär som inte var i säsong (cantaolupemelon, jordgubbar och ananas) och en sås bestående av vispad mellangrädde, honung och matlagningsyoghurt. Till detta blev det cava cordiniu, en favvis! Den här såsen gick hem hos oss, kanske inte minst hos mig som skrapade ur bunken på de sista av resterna. Det var liksom inte för sött, inte för mäktigt och inte för surt. En sås som helt klart är värd att göras igen någon gång i sommar till frukter och bär som faktiskt är i säsong, då blir det säkerligen ännu godare.

Anneli:

Lena:

Arlamannen:

Mr Arla:


Under kvällen roade sig Mr Arla och Arlamannen med att avsluta varje mening med orden "som flickan sa". Prova själv och se hur tokigt det kan bli. En annan sak som diskuterades under middagen var hur konstigt det är att det inte går att kittla sig själv. För oss fungerar det i vart fall inte. Sen pratade vi om Dylan Moran. För er som inte känner till honom så är det en vansinnigt rolig irländsk komiker som kommer till göteborg i april. Då ska vi se honom såklart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar