onsdag 13 juli 2011

Grattis Mr. Arla!

Förra veckan fyllde Mr. Arla år. Det firade vi en dag innan med ett framslumpat tårtrecept. Denna gång blev det en icke-söt tårta, vilket gladde Mr. Arla, då han är väldigt förtjust i smörgåstårtor och dylikt. Renstekstårta blev Mr. Arlas present. Eftersom tårtan skulle stå kyld i minst tre timmar, fick jag tjuvstarta tillagningen. När Lena anlände var det bara persiljedekorering kvar att göra för tårtan. Men vi hade ju slumpat fram en efterrätt också; jordgubbar med varm mandelhonung. Det receptet gick vi loss på tillsammans. Varken tårta eller jordgubbar var svåra att tillaga, så vi var snart klara att slå oss ner för matintag. Pernilla var också med i pratet och drycken, men inte i maten.

Anneli:
"Det är lite som att äta en god macka."

Arlamannen:
"Det är lite smörrebröd över det."

Lena:

Som tur var, var det Mr. Arla som var mest förtjust i kvällens tårta:


Jordgubbarna med mandelhonung då?
Lena: "Gott med honungen men jag är inte helt imponerad"

Anneli: "Gott med mandeln, ok i övrigt."

Arlamannen: "Jag tycker att youghurten gör att jordgubbarna smakar surare."

Mr. Arla: (och Pernilla som också smakade lite grann) "Det smakar lite gräddfil..."
Mr. Arla:

Till efterrätten drack vi en sötsliskig parfymsmakande jordgubbsdryck, men det är ju en del av tjusningen med arlamiddagarna, att man får smaka både surt och sött.

Dagen efter var det Mr. Arlas riktiga födelsedag, och han bjöd på en quiz där vi med hjälp av smsledtrådar tävlade om att vara de första som hittade restaurangen han satt på. Lena och Pernilla vann rejält, medan jag, Madde och Jesus förlorade ordentligt, men efter ett tag tyckte vi inte det var så farligt, för det fanns mat och alkohol där på operan.

Snart är det dags för semester, men innan dess tror jag bestämt det kan ha slumpats fram lite bröd och soppa i Olskroken?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar