måndag 13 september 2010

Arla älskar äpplen.

.. Och som tur är gillar vi dem också. För femte gången tror jag (räknar jag rätt nu?) fick vi i uppgift av arlaslumpareceptknappen att laga något med äpplen. Den här gången blev det äppelkaka Anneli, Lena, Mr. Arla, Arlamannen och vår vän Pernilla var på plats, redo att äta äpplen, huvudrätt med snabbhetssymbol, dricka vitt vin, dessertvin och plocka fram rätt antal arlakossor! Kvällens huvudrätt blev varmrökt lax med gräslökssås. Vi - Lena och Anneli alltså - började kvällen med att baka äppelkaka. Inget konstigt alls får jag nog säga. Kakan fick svalna innan den skulle agera efterrätt ihop med siktat florsocker och vispad grädde - just som receptet sagt. Laxen då? Ja det var lika okonstigt det, våra gäster började dock efter ett tag undra om de skulle få någon mat, för kakan tog tid i ugnen och potatis är inte snabbmat. Men som så många gånger förr, blev maten klar till slut. Vi valde broccoli och blomkål som våra lättkokta grönsaker. Jättegod var fisken! Speciellt såsen var fantastisk. Arlamannen menade att: "såsen var det godaste, koka potatis och köpa varmrökt lax är för enkelt!"
Lena tyckte allt att det här var värt:
Anneli och Mr. Arla var båda förtjusta och gav:
Pernilla tyckte det var i stort sett komplett, enda lilla orosmolnet för henne var benen i laxen, då hon för ett par år sedan fick i sig ett fiskben som fick opereras ut! Trots detta var det så gott att hon belönade laxrätten med:


Mellan lax och äpplen diskuterades det vilt om amning och adoption. Ja alltså inte i kombination liksom men var för sig. När vi inte hade något mer klokt att säga om detta, serverade Anneli och Lena äppelkakan. Mr. Arla: "Jag vill ha mer äpplen, någonting mindre brödigt. Det är för carbigt!":
Arlamannen: "Jag med!":
Vi andra var inte helt främmande för dessa kommentarer, helt ok kaka men inte mer.
Pernilla:
Lena och Anneli:


Vi fortsatte kvällen med tjöt, återigen på temat barn av någon anledning. Någonstans i slutet av dessa diskussioner konstaterade i alla fall någon av oss att: "Barn, det ÄR ju inte roligt" Nu vill vi inte reta upp någon som älskar sina barn med detta inlägg, även jag gillar andras barn, jag är bara inte säker på att jag skulle tycka om mina egna om jag hade några.

Nästa Arlakväll sammanfaller med valvaka 19 septembet hos Lenin och Arlamannen, spännande på flera sätt kan det bli!

1 kommentar:

  1. Följande intervju ägde rum under nämnda Arlakväll med allas våra favoritbloggare:

    P: - Vi vänner omkring er är så impade att ni fortfarande håller på med era Arlakvällar, vad är det som driver er?

    A & L: - Vår passion för Arla. Att få ut vårt budskap till resten av världen , till den enkla lilla människan, att det är kul att Arlaslumpa!

    P: - Men vad är då ert budskap?

    A & L: - Mer arla åt folket!! (fniss fniss)

    P: - Vad har ni lärt er av denna erfarenhet?

    A & L: - All laga massa olika sorters mat, att vi lärt oss mer om mat och ingredienser. Som att laga glass tex, och vad körvel egentligen är.
    Och just med slumpningen så är det ju underbart att inte alltid behöva välja själva. Vi lever ju i en värld med så mycket valmöjligheter att valen i sig till slut blir en press. Nu bestämmer någon åt oss vad vi ska äta!

    P: - Tips till andra som vill göra likartat?

    A & L: - Dom får gärna slumpa men inte starta en blogg! Haha! Nä men att dom gärna får börja läsa bloggen, kommentera och börja slumpa själva, det är väldigt roligt!

    P: - Tre ord som summerar er erfarenhet kring era arlakvällar!

    A & L: - Passion, Spontanitet och Gemenskap!

    SvaraRadera