söndag 12 maj 2013

Hallå där Skånemejerier!

Nu flirtar vi med Skånemejerier. På prov iallafall. De har nämligen något som Arla inte har längre: nämligen en slumpaknapp! Och slumpaknappar gillar vi. Om inte Arlas slumpaknapp kommer tillbaka så kanske den här lilla flirten med Skånemejerier övergår till ett seriöst förhållande. Lena and Anneli mastering the art of slumpade skånemejerierrecept. Vem vet.

En torsdagkväll i april så blir det skånepremiär i kroken med afrikansk fläskfilé och kiwipaj. O till detta rödtjut och en fantastisk dryck vid namn jeremiah weed. Inte minst var flaskan fin!

Anneli äter fläskfilé!


Fläskfilén föll oss alla riktigt väl i smaken. Vi gillade såsen, mer och mer, och extra gott var det med jordnötter och mango chutney till. Arlamannen saknade dock ananas som annars känns som ett klassiskt africanatillbehör.

Anneli och Lena: 7,5
Arlamannen: 6,5
Mr Arla: 6

Kiwipaj!

Sen var det kiwipaj vilket inte visade sig vara någon hit hos oss. Det smakade inte tillräckligt sött tyckte vi utan mer som en blandning mellan mat och dessert. "Matiga pannkakor" var en av kommentarerna.

Anneli: 5
Lena: 5,5
Arlamannen och mr Arla: 4,5

Goa grejer!

Till fläskfilé och kiwipaj pratade vi om upplyftande saker som stress, döden och meningen med livet. Vad vi kom fram till har dock fallit i glömska, åtminstone för undertecknad. Kanske för att alltihop sköljdes ned med rödtjut och en fantastisk dryck vid namn jeremiah weed. Inte minst var flaskan fin!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar