lördag 1 september 2012

Veggobiffar och äppelcobblers

Denna gång skulle vi laga bönbiffar i pitabröd. Till efterrätt skulle det bli en USA-inspirerad rätt, äppelcobblers.
Anneli ägnade sig åt veggobiffarna medan jag fixade cobblers. De två rätterna hade det gemensamt att det inte såg så himla gott ut under tillagningsprocessen..bönbiffarna gjordes av någon form av lilafärgad smet och cobblersröran med äppelbitar i såg inte heller alltför aptitlig ut. Men man ska inte döma hunden efter håren, det lärde vi oss denna dag. Bönbiffarna var faktiskt inte dumma alls! Att äta dem i pitabröd med grönsaker och en god gräddfilssås till var verkligen inte dumt. Och mätta blev vi dessutom. Anneli tyckte att det var fräscht och gott och Mr Arla tyckte att det kunde vara något som passade på Way out Wests helvegetariska meny. Att rätten överträffade våra förväntningar var vi alla överens om.
Anneli: Lena: Mr Arla: Efter maten blev vi trots mättnadsskänslan rätt sugna på att prova den där cobblern. Cobbler i fråga visade sig vara gott, fett och liksom krämigt och smetigt, som en halvbakad kaka fast på ett gott sätt. Med äppelbitarna i och lite grädde till smakade det inte alls oävet. Mr Arla saknade dock kanel i cobblern och vi tyckte alla att vaniljsås, istället för grädde som Arla ville servera till, hade passat bättre. Men i det stora hela var det en trevlig upplevelse att äta cobbler som vi rekommenderar alla som vill ha äta en fin lite osvensk äppelefterrätt. Amerikanarna kan ibland sina saker, helt klart.
Anneli: Lena: Mr Arla: Arlamannen: Efter maten diskuterade vi bilkörning och reseplaner och sen föll Anneli jag ihop i soffan med magarna fulla av arlamat och gäspade ikapp. Och så slumpade vi fram nästa veckas recept också, då verkar det som att grillen åker fram om inte vädrets makter vill annorlunda..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar